Patlıcan, kıyma ve salçalı sosun mükemmel uyumuyla hazırlanan karnıyarık tarifimizle damaklarınızı şenlendirin.

KARNIYARIK TARİFİ

MALZEMELER

6 adet küçük boy patlıcan
2 adet orta boy soğan
1 adet domates
8 adet yeşil biber
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
200 gram çekilmiş et

YAPILIŞI
Öncelikle patlıcanları alaca bir şekilde soyup, yarım saat tuzlu suyun içerisinde bekletin.

Daha sonra durulayıp, kağıt havlu ile suyunu çektirin. Ardından bol yağın içerisinde hem patlıcanları ve biberleri kızartın. 

Geniş bir tavada küp küp doğranmış soğanları kavurun. Kıymayı da ilave ederek kavurmaya devam edin. 

Biber, domates ve baharatları ekleyerek, güzelce karıştırın. Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dakika kaynatın.

Tepsiye patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.

Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın, birer tane sarımsak ve kızarttığınız biberlerden birer tane koyun.

Bir kasenin içerisinde domates salçasıyla suyu ezerek karıştırın. Patlıcanların aralarına bu karışımı dökün. 

Bulgur pilavına lezzet katan tüyo! Tencereye 1 çay kaşığı eklemek yetiyor Bulgur pilavına lezzet katan tüyo! Tencereye 1 çay kaşığı eklemek yetiyor

180 derece fırında  20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

KARNIYARIK PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI
Patlıcanların yağ çekmemesi ve acısının çıkması için tuzlu suda bekletilmesi gerekmektedir.
Patlıcanları yıkadıktan sonra yağ ile etkileşime girmemesi için iyice kurulamalısınız.
Karnıyarığınızın lezzetli olması için patlıcanları kızartarak yapmalısınız.
Karnıyarığınızı pişirirken kendi fırınınızın sıcaklık ayarını ve süresini göz önünde bulundurmalısınız.