Sağlıklı ve lezzetli bir seçenek olan zeytinyağlı biber dolması, öğle veya akşam yemekleriniz için mükemmel bir ana yemektir. İşte adım adım yapılışı!

Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi

Zeytinyağı ve baharatların eşsiz uyumu ile hazırlanan biber dolması, her sofranın gözdesi olmaya aday. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifi deneyin.

Misafirlerinizi etkilemek ve sağlıklı bir alternatif sunmak istiyorsanız, zeytinyağlı biber dolması ideal bir seçenektir. Her adımıyla mükemmelliği hedefleyin.

Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

Zeytinyağlı Biber Dolması Malzemeleri

16 adet dolmalık biber
3 – 4 adet domates – dolmanın üzeri için
İç Pilav için Malzemeler
1 su bardağı zeytinyağı
7 adet büyük boy soğan
3 su bardağı pirinç – nişastası gidene kadar yıkanmış
Tuz
Karabiber
3 – 4 tutam kuru nane
2,5 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı yenibahar – piştikten sonra
Üzeri için Malzemeler
½ su bardağı zeytinyağı
Su – dolmaların ¼’ine gelecek şekilde

Zeytinyağlı Biber Dolması nasıl yapılır

Zeytinyağını bir tencereye alın ve soğanları kavurun.
Pirinçleri nişastası gidene kadar yıkayın.
Soğanlar kavrulduktan sonra pirinci ekleyin ve kavurun.
Ardından tuz, karabiber, nane ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın.
Suyunu ilave edip pişirin ve demlenmeye bırakın.
Pilav demlendikten sonra içine yenibahar ve nane ekleyip, karıştırın.
Tuz ve toz şekeri az geldiyse ilave edebilirsiniz.
Dolmalık biberlerin saplı kısımlarını kesin ve iç çekirdeklerini çıkartın.
Hazırladığınız iç pilavı biberlerin içlerine doldurun.
Domatesleri kalın olacak şekilde doğrayın ve doldurduğunuz biberlerin ağız kısımlarına pirinçler dışarı taşmayacak şekilde yerleştirin.
Hazırladığınız dolmalarınızı derin bir tencereye yerleştirin.
Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı gezdirin ve dolmaların ¼’ine kadar su ilave edip orta ateşte 30 dakika pişirin.
Dolmalarınız pişince tencerede soğutun.
Ardından servis edin.