İskender Kebap'ın muhteşem lezzetini evde nasıl elde edersiniz? İşte adım adım tarifi!
İskender Kebap Tarifi:
Malzemeler:
500 gr dana eti (ince dilimlenmiş)
4 dilim bayat ekmek veya pide
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
Tuz
Pul biber
Yoğurt (yanında servis için)
Yapılışı:
İlk olarak tereyağını eritin ve üzerine domates salçasını ekleyin. Kısık ateşte salçayı kavurun.
Sıcak suyu ekleyip sosu kaynamaya bırakın. Tuz ve pul biber ekleyip ocaktan alın.
Pide dilimlerini ya da bayat ekmekleri küp küp doğrayıp ısıtılan tavada biraz kızartın. Ardından bir tabağa alın.
Tavada ince dilimlenmiş etleri hızlıca kızartın. Kızaran etleri pidenin üzerine yerleştirin.
Hazırladığınız sosu etlerin üzerine dökün.
Ayrı bir tavada biraz daha tereyağını eritip kızdırın ve kebabın üzerine gezdirin.
Yanında yoğurt ile servis edin.