Ümraniye'de Motosiklet Hırsızlığı Zanlısı Polis Memurunu Şehit Etti

İstanbul Ümraniye’de, motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti, yakalanma sürecinde yaşanan arbede sırasında polis memurunun silahını alarak ateş açtı. Olayda 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz şehit olurken, biri polis iki kişi de yaralandı.

Bursa basketbol camiasını yasa boğan ölüm! Genç hakem yaşamını yitirdi Bursa basketbol camiasını yasa boğan ölüm! Genç hakem yaşamını yitirdi

26 Suç Kaydı Bulunuyor Yunus Emre Geçti'nin sabıka kaydında 26 suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı. Sabıka kayıtları arasında uyuşturucu ticareti, kasten yaralama, çocuğa cinsel istismar, hırsızlık ve gasp gibi suçlar yer alıyor. Zanlının ayrıca cinsel taciz ve yağma gibi suçlardan da sabıka kaydı olduğu öğrenildi.

Olayın Detayları İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Dudullu Polis Merkezi Amirliği ekipleri tarafından "motosiklet hırsızlığı" suçundan yakalanan Yunus Emre Geçti, kaçtıktan sonra tekrar yakalanmak üzere operasyon başlatıldı. Ihlamurkuyu Mahallesi'nde şüpheliyi yakalamak isteyen polislerle yaşanan arbedede, zanlı polis memurunun silahını alarak ateş açtı. Bu sırada, polis memuru Şeyda Yılmaz karşılık verdi, ancak ağır yaralanarak şehit oldu. Olayda, Yılmaz’ın meslektaşı K.H.S. ve zanlının annesi P.G. de yaralandı.

Yaralılar Tedavi Altında Yaralanan polis memuru ve zanlının annesi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı zanlı Yunus Emre Geçti ise olay yerinde gözaltına alındı. Şüpheli hakkında "kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından soruşturma başlatıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Şeyda Yılmaz'ın şehit düşmesi üzerine başsağlığı mesajı yayımlayarak, "Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve teşkilatımıza başsağlığı diliyoruz" dedi.