Yemek

Un Helvası Nasıl Yapılır? İşte Tam Ölçülü ve Püf Noktalı Tarif

Un helvası yapmak için tam ölçülü ve pratik bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Sizin için haberimizde un helvasının püf noktalarını ve adım adım yapılışını paylaştık. İşte pratik ve tam ölçülü un helvası tarifi

Abone Ol

Un helvası, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Peki, un helvası nasıl yapılır? İşte tam ölçülü ve lezzetli bir un helvası yapmak için size gereken tüm ipuçları haberimizde.

Ev yapımı un helvası ile misafirlerinizi büyüleyin! Pratik ve tam ölçülü tarifimizle, mükemmel un helvasını kolaylıkla yapabilirsiniz!

Tam Ölçülü Un Helvası İçin Gereken Malzemeler:

2 su bardağı un

1 su bardağı sıvıyağ

Şerbeti İçin;

2,5 su bardağı su

1,5 su bardağı tozşeker

Tam Ölçülü Un Helvası Yapılışı:

İlkönce şerbetini hazırlayalım.

Bir tencereye tozşeker ve suyu alarak kısık ateşte erimesini sağlayalım.

Geniş ve çelik tencereye sıvıyağ ve unu alalım.

Unun kokusu çıkana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavuralım.

Unun kokusu çıkınca ocağın altını kısalım.

Unun rengi koyulaşıncaya kadar kavuralım.

Arzu edilen renge ulaşınca, ocaktan aldığınız ılık şerbeti üzerine dökelim.

Dökerken sıçramalar olabilir, dikkatli olun.

Şerbeti döktükten sonra çekmesi için hızlı hızlı karıştıralım.

Kaşığın arka tarafıyla iyice bastırarak, karıştıralım.

Helvanız ılındıktan sonra bir kaşığın içine alınır ve ters çevrilerek servis tabağına alınır.

Soğuduktan sonra arzuya göre tarçın veya Hindistan cevizi serpebilirsiniz.

Püf Noktası:

Unun kavrulurken topaklanmaması için, unu öncesinde elemeye özen gösterin.

En kısık ateşte, un ve yağı güzelce karıştırarak kavurmaya başlayın.

Unun sıvı yağla birlikte, güzelce bütünleşmesi ve hafif sarımsı bir kıvam alması gerekiyor.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }