Pastane lezzetinde un kurabiyesi yapmaya ne dersiniz? İşte en iyi ve en lezzetli tarif
Pastanede bile böyle un kurabiyesi yoktur tarifi ile evinizde harikalar yaratabilirsiniz. Bu tarifin püf noktalarını öğrenin mutfakta harikalar yaratın.
Un Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler
250 gram margarin yada tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
4,5 -5 su bardağı un
Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
Öncelikle yağı tavada eritelim yağ eriyince üzerinden köpükleri kaşıkla alalım sonra ince tel süzgeçten yağı süzelim yağın ayranlı kısmını kullanmıyoruz en önemli püf nokta burası .
Yağı buz dolabında donduralım.
Sonrasında hamuru yoğurmaya başlayalım.
Yoğurma kabına un hariçinde bütün malzemeleri ilave edelim karıştıralım .
Unu yavaş yavaş dökelim hamur kıvamı ufalanır şeklinde olacak unu o yüzden yavaş yavaş ilave edelim şekil verelim.
Önceden ısıtılmış 150 derece alt üst pişirme (fanlı olursa hamur kızarır o yüzden alt üst ayar ) ayarında 10 dk pişirelim.
Fırının kapağını açmadan 10 dk sonunda ayarı 100 derece yapalım.
25 dakika bu ayarda pişirelim soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim