Osmancık’ta ayakkabı imalatı ve tamirciliği mesleğini çocukluğundan beri babasından öğrenerek edindiğini ifade eden Ertuğrul Ekinci, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tekstil ve Ayakkabı Tasarımı Bölümünden mezun olduktan sonsa tekrar baba ocağına döndüğünü ve 1985 yılından beri babası Şuayip Ekincinin ilçede açtığı mekanında ayakkabı imalatı ve tamirciliği yapmaya başladığını söyledi.

İlçede çırak bulmada sorun yaşadıklarını belirten Üniversiteli usta Ekinci, ”Bu mesleği babamdan örenirken babam da dedemden öğrendi. Zaman zaman İstanbul’a giderek ayakkabı tasarımı konuların da yeni bilgiler ediniyorum. 

Osmancık Pirinç Festivali 2024: Geleneksel Yağlı Güreşlerle Başlıyor Osmancık Pirinç Festivali 2024: Geleneksel Yağlı Güreşlerle Başlıyor

Amacım babamın mekanını geliştirerek büyütmek istiyorum. İlçede Kalıp alıp ayakkabı yapmak veya ayakkabı tamirciliği yapan bir iki kişi kaldı. Bu meslekte kaybolmaya yüz tutan meslekler için de yerini almaya başladı. 

Seri imalatların yanı sıra fabrikasyon ürünler ile ithal ayakkabılar bizi olumsuz etkiledi. Artık kalıp alıp ayakkabı yapamaz duruma geldik. Müşteri sayısı oldukça azaldı. Ancak ayakkabı tamiri, kemer, çanta ve valiz tamiri ile birde ayakkabı boyama gibi işleri geliyor. Son zamanlarda geçimimizi zar zor yürütüyoruz’ ifadelerine yer verdi.