Gülben Ergen, turşu tarifiyle sosyal medyada gündem oldu. Turşunun içindekiler ve yapılışıyla herkesi şaşırtan ünlü şarkıcı, turşuya ılık su eklemenin faydalarını anlattı. İşte Gülben Ergen’in turşu tarifi…

Ünlü şarkıcı Gülben Ergen, kollarını sıvadı mutfağa girdi. Sosyal medya hesabı üzerinden takipçilerine turşu tarifi veren Gülben Ergen, asırlık ustalara taş çıkaracak turşu tarifinin sırrını paylaştı. İşte Gülben Ergen'in turşu tarifi...

Yaz aylarının son günlerine gelirken herkesin mutfağında turşu yapılmaya başlandı. Kışa hazırlık yapan isimlerden biri ise ünlü şarkıcı Gülben Ergen oldu. Sosyal medya hesabı üzerinden takipçilerine turşu tarifini paylaşan Ergen, asırlık ustalara taş çıkaracak bir tarif verdi. Turşunun içerisine lahanadan havucuna kadar birçok malzemeyi koyan Gülben Ergen, turşu tarifinin sırrını paylaşmayı da ihmal etmedi. Takipçilerinden tam not alan Ergen, turşuya ılık su eklenmesi gerektiğini vurguladı. İşte Gülben Ergen'in turşu tarifi...

GÜLBEN ERGEN 'DEN TURŞU TARİFİ

MALZEMELER

Kaya tuzu
2 adet lahana (Biri beyaz biri mor)
Yarım çay bardağı limon tuzu
Bir kase yeşil fasulye
2 adet havuç
Birkaç dilim limon
Bir kâse sarımsak
Bir kase salatalık
Kaynamış ılık su

YAPILIŞI

İlk olarak lahanaları ince ince doğrayın ve bir kabın içerisine alın.

Üstüne kaya tuzu atın ve bir biri ile özleşmesini sağlayın.

Ardından limon suyunu ekleyin ve karıştırın.

Bütün malzemeler özleştikten sonra kavanoza doldurun.

En üstüne limonları yerleştirin.

Elma sirkesini en son dökün ve kavanozun üzerini geçene kadar su ekleyin.

Buradaki püf nokta suyun ılık olmasına ve sirkeyi en son eklediğinize emin olun.

Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin.

Kışlık turşunuz hazır!

Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

Afiyet olsun...