Urfa kebabının lezzetini arttıran malzeme nedir biliyor musunuz? Tabii ki kuyruk yağı! Bu malzeme sayesinde kebaplarınız hem daha yumuşak hem de daha lezzetli olacak. İşte adım adım tarifi!

Urfa kebabı genellikle bulgur pilavı, salata ve közlenmiş sebzeler eşliğinde veya dürüm şeklinde sunuluyor. Adana kebapta dana ve kuzu kıymasının karışımı kullanılırken, Urfa kebapta az yağlı kıyma ve kuyruk yağı tercih edilir. Ayrıca Urfa kebap Adana kebaba göre daha acısızdır. Evde, dışarıdakiler kadar lezzetli bir kebap menüsü hazırlamak mümkün. İşte en kolay ve pratik Urfa kebabı tarifi ve malzeme listesi..

Urfa kebap tarifi en çok merak edilen tarifler arasında yer alıyor. Kebap çeşitleri başta Şanlıurfa, Adana ve Gaziantep olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafında severek tüketiliyor. Urfa kebabı, Adana kebaptan ayıran en önemli özellik kullanılan kıyma çeşididir. Ocakbaşı gibi yerlerde yedikleriniz kadar lezzetli bir kesap tarifi arıyorsanız nefis Urfa kebap tarifini mutlaka denemelisiniz.

MALZEMELER

1 kg az yağlı kıyma
50 gr çekilmiş kuyruk yağı
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz biber

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

TARİF

Soğan ve sarımsak rendelenir.
Tüm malzemeler derin bir kap içerisinde karıştırıp yoğurun.
10 dk boyunca yoğurun.
Hazırladığınız harcı parçalara bölerek şişlere uzun şekilde el ile yapıştırın.
Bir mangalda, yağlı kağıtta fırında ya da bir tavada kızarana kadar pişirin.
Urfa kebabınızı ister pilav ve salata ister dürüm şeklinde sunabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!