Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden su böreğini evde kolayca hazırlamanın yolu bu tarifte! Pratik yönergeler ve usta şef önerileriyle sunulan bu tarif, her yönüyle mükemmel bir börek deneyimi sunuyor. Afiyet olsun!
PRATİK SU BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Börek için:
6 adet yufka
1su bardağı süt
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
2 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
2 su bardağı beyaz peynir (ufalanmış)
1/4 demet maydanoz (doğranmış)
Üzeri için:
1 adet yumurta
PRATİK SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR? - PRATİK SU BÖREĞİ HAZIRLANIŞI
1) Derin bir kaseye süt, su, sıvı yağ ve yumurtayı koyup güzelce çırpın.
2) Ufaladığınız beyaz peynir ve rendelediğiniz kaşar peynirini, ince ince doğradığınız maydanoz ile karıştırın.
3) Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. En alt katmana ilk yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Üzerine bir kepçe kadar sütlü karışımdan dökün ve karışımın güzelce yayılmasını sağlayın.
4) Geriye kalan beş yufkanın dördünü iri parçalara bölün. Hazırlamış olduğunu sütlü karışımın içerisine yufkaları batırıp tamamen harca bulanmalarını sağlayın.
5) Yufkalardan ikisini tepsiye serdiğiniz yufkanın üzerine gelişi güzel yerleştirin. Ardından iç harcın yarısını bu kata koyun.
6) Geriye kalan yufkalarınızı harcın üzerini örtecek şekilde serin. En son ilk yufkanın kenarlarını tepsinin içinde kalacak şekilde içeri doğru kapatın ve sütlü karışımı her yerine dağılmasına dikkat ederek üzerine sürün.
7) Son kalan yufkayı da en son katı tamamen kapatacak şekilde yerleştirin. Kalan sütlü karışımdan yine üzerine gezdirdikten sonra çırpılmış yumurta sarısını sürün.
8) Böreği dilimleyin ve 195 derecede fansız programda ısıtılmış fırına sürün. Üzeri kızarıp yufkalar kat kat ayrılana kadar kontrollü olarak pişirin.
9) Fırından çıkardığınız böreği oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve sonrasında servis edin.
PÜF NOKTASI
Böreğinizi fansız programda pişirirseniz her yerinin eşit olarak pişmesini sağlarsınız.