Haftalarca tazeliğini koruyan bir kurabiye mi arıyorsunuz? İşte karşınızda tuzlu kavanoz kurabiyesi tarifi

Tuzlu kavanoz kurabiyesi, çayın yanında ağzınızı tatlandıracak bir lezzet. Hem yapımı kolay hem de haftalarca bayatlamayan bu eşsiz tarifi deneyin, farkı tadın!

Tuzlu kavanoz kurabiyesi yapmanın püf noktaları nelerdir? Haftalarca tazeliğini koruyan bu lezzetli kurabiye tarifi ile çayınıza eşlik edecek mükemmel bir atıştırmalık hazırlayın.

MALZEMELER

MasterChef Kadayıf Dolması tarifi: En lezzetli Kadayıf Dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? MasterChef Kadayıf Dolması tarifi: En lezzetli Kadayıf Dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

125 gram oda sıcaklığında tereyağı

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı mahlep

 3 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 adet yumurta akı

1 yemek kaşığı çörek otu

3 - 3,5 su bardağı un

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı susam

PÜF NOKTASI NEDİR?

Kurabiyelerinize azar azar un ilave edin. Çok sert bir hamur elde etmemeye özen gösterin. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. İçerisine pekmez yerine bal ya da toz şeker koyabilirsiniz. Dilerseniz üzerine çörek otu ya da keten tohumu da serpebilirsiniz. Dilerseniz aynı tarifi tam buğday unuyla da yapabilirsiniz. Kurabiyelerinizi kavanozda saklarken kavanozun içerisine kağıt havlu koyun ve kavanozun ağzını sıkı bir şekilde kapatın. Serin ve kuru bir yerde saklayın. Kurabiyeleriniz bu şekilde 1,5 - 2 hafta kadar tazeliğini koruyacaktır.

YAPILIŞI

-Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi derin bir kap içerisinde karıştırın.

-Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyin.

-Ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

-Hamurdan minik parçalar alın ve yuvarlayın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.

-Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar 12-15 dakika kadar pişirin.

-Soğuduktan sonra kavanozda yaklaşık 2 hafta saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.