Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

Bir ölçüsüyle onlarca kurabiyenin yapıldığı tırtıl kurabiye tarifimize bayılacaksınız. Kurabiyeleri kapalı bir kutuda çok uzun süre de saklayabilirsiniz. Tazeliğinden ve kıtırlığından hiçbir şey kaybetmediğini göreceksiniz. Enfes tırtıl kurabiyelerle enfes çay saatleri geçirebilirsiniz. İşte pratik ve bereketli tırtıl kurabiye tarifi...

Malzemeler

Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-3,5 su bardağı kadar alabildiğince un

Tırtıl Kurabiye Nasıl Yapılır?

Malzemeleri sırasıyla karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.

Tırtıl kurabiye yapımı için pazarda veya marketlerde bulabileceğiniz kalıp ile kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye sırasıyla dizin.

160-170 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Sıcakken yumuşak olmasına bakmayın, soğuduktan sonra kıtır bir hal alıyor.