Meyhane pilavını evde kolayca yapabilirsiniz. Bulgurla yapılan bu lezzetli yemeğin malzemeleri ve yapılışı haberimizde.
Bulgurla harika bir lezzet yaratmak istiyorsanız, meyhane pilavını deneyin. Bu yemeğin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, aradığınız herşey burada.
Bulguru sofralarınızda farklı bir şekilde sunmak istiyorsanız, meyhane pilavı tarifimize göz atın. Bu yemeği yapmak için sadece yarım saat yeterli...
MEYHANE PİLAVI TARİFİ:
MALZEMELER
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
2 adet domates
3 adet yeşil biber
2 adet kapya biber
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
Soğan, sarımsak, domates ve biberleri yemeklik doğrayın.
Tereyağı ve zeytinyağını tencerede kızdırın.
Önce soğanları ardından biberleri ekleyip kavurun.
Sarımsağı, domatesi ve salçaları da ilave edin.
Bulgurları ve suyu ekleyin.
Tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırın.
Kaynadıktan sonra altını kısın.
Kapağı kapalı halde 15 dakika kadar pişirin.
Bulgurlar suyunu çekince altını kapatıp 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Afiyet olsun...