Ev yapımı ıslak kurabiye tarifi, tatlı krizleriniz için mükemmel bir çözüm sunuyor. Bu kolay ve leziz tarif ile, çay saatlerinizi daha da özel kılabilirsiniz. Islak kurabiyenin yumuşacık dokusu ve enfes tadı, herkesi etkileyecek.

Islak kurabiyenin sırrı bu tarifte! Yumuşacık ve ağızda dağılan bu kurabiyeler, çayın yanında veya kahve sohbetlerinizin vazgeçilmezi olacak. Bu basit tarifle, kek yapmanın keyfini çıkarın.

Islak kurabiye, mutfakta geçireceğiniz zamana değer katacak enfes bir lezzet. Bu adım adım tarifi takip ederek, ıslak kurabiyelerinizi kendi mutfağınızda kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli bu tarifle, mutfakta harikalar yaratın.

Islak Kurabiye Tarifi

Malzemeler

1 adet yumurta
125 gram margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
3 su bardağı un kontrollü ekleyin

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Şerbeti için;

2.5 çay bardağı su
2 çay bardağı şeker

Islak Kurabiye Tarifi

Önce şerbeti hazırlayın. Uygun bir tencereye su ve şekeri alın kaynatın 4 dk kaşık ateşte kaynasın ocağı kapatın soğumaya bırakın.
Hamur için; un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alın karıştırın.
Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyin yoğurun yumuşak bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın tepsiye dizin.
175 derecede pişirin.
Kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonrada soğuyan şerbete bir kaç saniye batırıp çıkartın afiye olsun.

Bu ev yapımı ıslak kurabiye tarifi, herkesin beğenisini kazanacak bir lezzet sunuyor. Hem pratik hem de son derece lezzetli olan bu kurabiyeler, çay saatlerinize eşsiz bir tat katarken, aileniz ve misafirleriniz tarafından çok beğenilecek. Islak kurabiye tarifi ile, mutfakta geçireceğiniz zamanın tadını çıkarın ve lezzetli anlar yaratın.