Pişi yapmanın yağda kızartma derdinden sıkıldınız mı? İşte size sağlıklı ve lezzetli bir alternatif!

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi pişi artık Airfryer ile çok daha sağlıklı. Hemen tarife göz atın

Airfryer'ınızla sağlıklı, yağsız ve mükemmel pişiler yapmaya hazır mısınız? Airfryer kullanıcılarına özel yağ çekmeden puf puf kabaran pişi tarifi...

AIRFRYER'DA PİŞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı sıvı yağ (dilerseniz arttırabilirsiniz)

AIRFRYER'DA PİŞİ HAZIRLANIŞI

1- Derin bir kaba yoğurt, tuz ve kabartma tuzunu koyun. Ardından üzerine un ilave edin.

2- Karışımı güzelce yoğurun ve hamur haline getirin.

3- Hamurunuzu 5 dakika kadar dinlendirin. Ardından merdane yardımıyla açın.

4- Açtığınız hamurdan bir çay bardağının ağız kısmı ile yuvarlak şekiller çıkarın.

5- Airfyer'ı180 derece 15 dakikaya ayarlayın.

6- Hamurları koymadan önce alt hazneye biraz yağ ekleyin. Ardından hamurları yerleştirin ve 3-4 dakika pişirin.

7- Hazneyi çıkarın ve üzerine yağı ekleyin. Biraz piştikten sonra yağı eklemeniz pişilerin kabarmasına yardımcı olacaktır.

8- Ortalama 7-8 dakika daha pişirdikten sonra altın rengi pişileriniz hazır.

Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

9- Domates, zeytin ve peynirle servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Airfryer'da pişi için püf noktası

Hamurları hazneye koyduktan ve makineyi çalıştırdıktan sonra üzerine yağ eklemeniz kabarması için püf noktadır. Çalıştırmadan üzerine yağ eklerseniz kabarmayacaklardır.