Kazandibi yapmak zor mu geliyor? Endişelenmeyin! Adım adım kolay ve pratik kazandibi tarifiyle, bu geleneksel lezzeti evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz.

Evde kazandibi yapmanın sırları burada! Yanık tadıyla fark yaratan bu tatlıyı, siz de kendi mutfağınızda ustalıkla hazırlayabilirsiniz.

Kazandibi Tarifi

Malzemeler

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

7 su bardağı süt
1 çay bardağı pirinç unu
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı pudra şekeri

Kazandibi Nasıl Yapılır?

Sübye yapımı için: bir kase alalım ve 2 su bardağı sütü, yarım bardak toz şeker,pirinç unu ve buğday nişastasını koyalım. Ardından karışımı iyice karıştıralım. Topaklanma olmaması için çırpma teli kullanarak karıştırabilirsiniz.
Geniş bir tencere alalım ve kazandibinin yapımına başlayalım.
Kalan 5 su bardağı sütü (1 bardak 200 ml olacak) tencereye aktaralım.
Ardından 1 su bardağı şekeri ilave edelim ve bir taşım kaynatalım.
Kaynayan şekerli sütün içerisine hazırladığımız sübyeyi yavaş yavaş ilave edelim ve karıtıralım. Burada sürekli karıştırmak çok önemli.
Ocağımızı kısık ateşe alalım.
Tenceremizdeki muhallebimizi sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Muhallebi kaynayıp göz göz olduğunda ocaktan alalım. 1 paket vanilyayı ilave edelim güzelce karıştıralım.
Pişen muhallebimizi oda sıcaklığına ulaşması için bir kenara alalım ve soğumasını bekleyelim.
Köşeli bir borcam alalım ve içerisine tereyağı ile yağlayalım.
Tabana eşit olacak şekilde pudra şekerini eleyerek yayalım.
Tepsinizi ocağın üzerine alın ve çevire çevire tereyağı ile pudra şekeri karışımının yanmasını sağlayın.
Şeker eriyip karamelize hale geldiğinde tepsinin dibine muhallebiden ince bir katman yayalım.
Muhallebinin ince katmanını pişire pişire yakalım.
Yakma işleminin bitmesinin ardından kalan muhallebimizi de tepsiye eşit olacak şekilde yayalım.
Muhallebinin üzerini spatula yardımı ile düzleyelim.
Tatlımızı buzdolabına kaldırıp soğumasını ve güzelce kıvam almasını sağlayalım. Soğuyan tatlımızı buzdolabından alarak ince ince dilimleyelim ve ardından spatula yardımı ile kıvırarak rulo şeklini verelim. Bu aşamada spatulayı su ile ıslatabilirsiniz.
Ev yapımı kazandibi tatlınız hazır.
Afiyet olsun!