Sağlık

Yapay Tatlandırıcılar ve Kalp Krizi Riski: Ksilitol Gerçeği

Son zamanlarda yapılan bilimsel araştırmalar, düşük kalorili yapay tatlandırıcı Ksilitol'ün, kandaki pıhtılaşmayı artırarak kalp krizi, kalp yetmezliği, beyne pıhtı atması ve felç gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini ortaya koydu. Ankara Koru Hastanesi Kalp Merkezi kurucusu Prof. Dr. Sinan Altan Kocaman'ın açıklamaları, Ksilitol'ün kardiyovasküler hastalıklar üzerindeki potansiyel risklerine dikkat çekiyor.

Abone Ol

Ankara Koru Hastanesi Kalp Merkezi kurucusu Prof. Dr. Sinan Altan Kocaman, paketli gıdalar içerisinde yer alan ve neredeyse tüm gıda sektörü tarafından kullanılan Ksilitol adlı tatlandırıcının kandaki pıhtılaşma oranını yüzde...

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }