Haşhaşın eşsiz lezzeti ve limonun ferahlığı bir arada! Bu kolay ve lezzetli haşhaşlı limonlu kurabiye tarifiyle, misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun.

Çay saatlerinin vazgeçilmezi kurabiyelerde yeni bir lezzet denemeye ne dersiniz? Haşhaş ve limonun muhteşem uyumu, bu tarifle mutfaklarınıza geliyor.

Haşhaşlı limonlu kurabiye, hem göze hem damağa hitap eden bir tarif. Bu basit adımlarla, evde harika kurabiyeler yapabilirsiniz. İşte, sizin için hazırladığımız özel tarif!

Haşhaşlı Limonlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler

200 gram tereyağı veya margarin ( eritilmiş )
1 çay bardağı sıvı yağı
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı mavi haşhaş
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Alabildiği kadar un ( 2,5 su bardağı un kullandım ben )

Üzeri için

80 gram benmari usulü beyaz çikolata
Antep fıstığı tozu

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

Haşhaşlı Limonlu Kurabiye Tarifi

Kabımıza malzemeleri sırasıyla ekleyip yoğuruyoruz.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
170 derecede hafif kızarana kadar pişirelim.
Daha sonra sıcak su üzerine kase koyup beyaz çikolatabimizi benmari usulü eritelim.
Fırından çıkan kurabiyelerimizin ilk sıcaklığı çıkınca kaşık yardımıyla kurabiyelerimizin üzerine erittiğimiz beyaz çikolatayı koyalım.
Antep fıstığı tozu ile servis edebilirsiniz.

Bu nefis haşhaşlı limonlu kurabiye tarifi ile çay saatleriniz daha da keyifli hale gelecek. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle unutulmaz anlar yaratan bu kurabiyeler, herkesin favorisi olacak. Deneyin ve lezzetin tadını çıkarın!