Yoğurtlu mantar tarifi, yaz aylarında hafif ve besleyici bir yemek alternatifidir. Süzme yoğurt, taze mantarlar ve baharatlarla hazırlanan bu yemek, yaz menünüze farklı bir lezzet katacak. Adım adım rehberimizle, bu lezzetli yemeği kolayca hazırlayın.

MALZEMELER

300-400 gram mantar
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
Yarım şar çay kaşığı
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı ince doğranmış frenk soğanı yada ince kıyılmış maydanoz

Tam kıvamında Mercimek Köftesi tarifi: Kolay ve kezzetli yöntem Tam kıvamında Mercimek Köftesi tarifi: Kolay ve kezzetli yöntem

Yemeğimizin yoğurtlu sosu için;

5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
4-5 damla limon suyu
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı frenk soğanı yada maydanoz ince kıyılmış

YOĞURTLU MANTAR NASIL YAPILIR?

İlk olarak yapmamız gereken şey mantarlarımızı temizlemek ve bol suda yıkamak. Özellikle mantarlarımızın sap kısımlarını kesiyoruz.

Daha sonra geniş bir tavayı ocağın üzerine alalım ve içerisine sıvı yağ ekleyelim. Yağ kızdıktan sonra mantarlarımızı içerisine koyduktan sonra, yüksek ateşte renk değiştirene kadar birkaç dakika kavuruyoruz.

Piyazlık doğradığımız soğanları ve bıçak sırtıyla ezip kıydığımız sarımsaklarımızı da tavaya atıyoruz. Bu malzemelerle birlikte tereyağımızı da ilave ediyoruz. Bütün bu malzemeleri koyduktan sonra orta ateşte yaklaşık 5 dakika boyunca soteliyoruz.

Ardından baharatları ve ince kıyılmış frenk soğanımızı da ekliyoruz ve birkaç dakika da böyle soteliyoruz.

Son olarak da yoğurt sosu için gerekli olan malzemeleri karıştırıyoruz ve servis tabağına yayıyoruz.

Tabağa yaydığımız yoğurdun üzerine mantarları ekliyoruz. Tavada olan tereyağını da üzerinde gezdirdikten sonra yemeğimiz hazır…