Yemek

Yazın en taze lezzeti: Evde Çilek Reçeli nasıl yapılır?

Kahvaltılarınıza tat katacak en iyi çilek reçeli tarifine mi ihtiyacınız var? İşte size pratik ve lezzetli bir reçel tarifi! Evde çilek reçeli yapmanın adım adım tarifi, malzemeleri ve önerileri burada! Enfes bir kahvaltı için çilek reçeli tarifimize göz atın!

Abone Ol

Taze çileklerle hazırlayabileceğiniz en iyi çilek reçeli tarifi burada! Malzemeler, adımlar ve önerilerle mükemmel reçelin sırları!

Çilek, tatlılara en yakışan meyveler arasında yer alıyor. Çilekle yapılan reçelin tadına da doyum olmuyor. Kahvaltıların yıldızı olan çilek reçeli oldukça seviliyor. Yaz geldiğinde en çok aratılan çilek reçeli nasıl yapılır sorusunun cevabını bu çilek reçeli tarifinde bulabilirsiniz.

Çilek reçeli küçükten büyüğe herkesin favori reçel tarifi olarak görülüyor. Oldukça pratik bir şekilde hazırlanan bu çilek reçeli tarifini mutlaka denemek gerekiyor.

MALZEMELER

2 kilo çilek
2 kilo toz şeker
Yarım limonun suyu

TARİF

Çileklerin saplarını koparın ve bol suyla yıkayın.
Çilekleriniz büyük ebattaysa keserek küçültebilirsiniz. Küçük ve orta boy olanları bütün bırakırsanız daha güzel görünür.
Çileklerinizi iyice temizledikten sonra kurutun ve bir tencereye koyun.
Üzerine toz şekeri dökün.
Kapağını kapatıp en az 8 saat, vaktiniz varsa bir gece bu şekilde bekletin.
Bekleme süresi bitince şekerler tamamen erimiş ve çilekler suyunu salmış olur.
Eğer yeterince su salınmamışsa bir çay bardağı kadar ekstra su ekleyebilirsiniz.
Tencereyi ocağa alın ve hafif hafif karıştırarak kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 30 – 35 dakika kadar pişirin.
Köpüklenme olursa kaşığınızla bu köpükleri dışarı alın ve atın.
Kaynama süresi biterken limon suyunu ekleyin.
2 dakika daha ocakta tuttuktan sonra altını kapatın.
Temiz kavanozlara doldurun ve kavanozları ters çevirin.
Kavanozlarınız iyice soğuduktan sonra çilek reçelleriniz hazır!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }