Yemek

Yazın ferahlık sırrı: Reyhan Şerbeti tarifi

Sıcak yaz günlerinde nefesinizi açacak, sağlığınıza kavuşmanıza yardımcı olacak bir tarif mi arıyorsunuz? 2 demet reyhanla 20 bardak lezzetli reyhan şerbeti hazırlayın ve ferahlığın tadını çıkarın!

Abone Ol

Reyhanın şifalı ve ferahlatıcı özelliklerini keşfedin! Bu kolay ve lezzetli reyhan şerbeti tarifiyle yaz sıcaklarını geride bırakın. Sağlık ve lezzeti bir arada deneyimleyin.

REYHAN ŞERBETİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
2 demet taze reyhan

1,5 su bardağı toz şeker

4 litre sıcak su

1 adet limonun suyu

2 adet çubuk tarçın

8 adet karanfil

PÜF NOKTASI

Taze reyhanın miktarı ortalama olarak belirtilmiştir, satılan marketlerde değişiklik gösterebilir. Reyhan miktarını arttırabilirsiniz.

REYHAN ŞERBETİ NASIL YAPILIR? 

-Taze reyhanları şekerle birlikte bir kaba alın.

-3-4 dakika ovun.

-Hazırladığınız harcı derin bir tencereye aktarın

-Üzerine sıcak su, tarçın çubuğu, karanfil, limon suyunu ekleyip karıştırın.

-Karışımı soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin.

-Servis etmeden önce süzdürün ve servis esnasında bol buzla birlikte servis edin. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }