Yemek

Yazın tadını Kışa taşıyan doğal ve lezzetli Menemen Konservesi tarifi

Yazın domateslerini kışa taşımaya hazır mısınız? Ev yapımı menemen konservesi tarifiyle kışın da yaz lezzetinde menemen yemek isteyenlere özel menemen konservesi tarifi. Kışın da taze domates lezzetiyle menemen yemek ister misiniz? İşte size adım adım ev yapımı menemen konservesi tarifi.

Abone Ol

Kışlık menemen konservesi yapımının sırları bu yazıda! Yazın lezzetini kışa nasıl taşırız? İşte cevabı...

Menemen konservesi yapmanın püf noktaları ve ayrıntılı tarif için hemen okuyun. Yazın taze domatesleriyle kışın da lezzet şöleni!

Yazın domateslerini kışa taşımak için menemen konservesi tarifi. Adım adım hazırlık ve saklama yöntemleriyle kışın da yaz tadında menemen!

Evde kolay menemen konservesi yapımı için adım adım tarif ve ipuçları. Yazın taze domatesleriyle kışın da lezzetli menemenin tadını çıkarın!

MENEMEN KONSERVESİ TARİFİ:

MALZEMELER

2 kilo domates
½ kilo  sivri biber 
4-5 sivri acı biber 
1 çay bardağı zeytinyağı
5-6 kaşık ayçiçek yağı
Tuz 

YAPILIŞI

Domateslerin kabuğunu soyularak küp küp doğranır.

Biberlerin çekirdeği çıkarılarak doğranır.

Zeytinyağı ve ayçiçek yağı karıştırılarak tencereye koyulur. 
Isınan yağa önce acı biber eklenir ve kavrulur sonra sarı biberler eklenir ve kavrulur.

Biberlere domatesler eklenir ve kaynatılır.

Domatesin önce suyunun salıp sonra çekmesi için ağzı açık şekilde  40-45 dakika pişirilir.

Suyu çeken menemene tuz eklenir ve 2-3 dakika pişirilir.

Kavanozlar sıcak suda bekletilir, kurulanır.

Suyu çeken menemen ocakta kaynarken kavanozlara doldurulur.

Ağzı kapatılan kavanozlar ters çevrilir, üstüne örtü örtülerek 1 gün beklenir.

Ertesi gün kavanozlar çevrilir, serin ve kuru yerde saklanır.

Kullanılacağı zaman tavaya az sıvıyağ eklenerek kavanoz boşaltılır, menemen ısınınca yumurta kırılarak servis edilir.

Afiyet olsun...


DOMATES KONSERVESİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

- Tarla domatesi menemene sulu kıvam verdiği için petemek (sivri) domates kullanılmalı.

- Lezzetli olması ve çiğ tat vermemesi için önce biberler kavrulmalı.

- Kavanozda saklarken zeytinyağı donmaması için ayçiçek yağı ile karıştırılmalı.

- Olup olmadığı kavanoz kapağının göbeğindeki çukurdan anlaşılır.

- Eğer kapakta (bombe) şişlik varsa menemen olmamıştır.

- Domatesleri mutlaka güzelce kavurun.

- Domatesleri robottan geçirmek menemenin sulu olmasına sebep olabilir. Bu yöntemi makarnalara veya köftelere sos hazırlamak için kullanabilirsiniz. Menemeni yaparken domatesleri bıçakla doğrayarak konserve yapmalısınız.

- Domatesleri kavururken mutlaka zeytinyağı kullanmalısınız.

- Domateslerin çoğalması için kesinlikle su katmayın. Bu yöntem eski zamanlarda çok kullanılırdı. Ancak menemenin lezzetinin bozulmasına sebep olabilir.

- Pişen menemeni daha sıcakken konserveye yerleştirin. Bu adım kapaklarının kolayca kapanmasını sağlayacaktır. 

- Konservelerin ağzını sıkıca kapattıktan sonra üzerini mutlaka kalın bir bez ya da battaniye ile örtmelisiniz.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }