Çikolata ve hamurun ahenkli dansı İzmir bombası, artık sizin de ellerinizle şekillenecek. Bu basit ve lezzetli tarifle, tatlı krizlerinize en güzel çözümü bulacaksınız.
İzmir'in efsane tatlısı bomba, şimdi mutfaklarınızı fethetmeye hazır! Bu kolay ve leziz tarif ile çikolatanın ve hamurun mükemmel uyumunu keşfedin.
Evde tatlı yapmanın en güzel yanı, sevdiklerinizle paylaşmak. İşte size, İzmir bombası tarifi ile yapabileceğiniz, herkesin bayılacağı bir tatlı reçetesi!
İZMİR BOMBASI TARİFİ
MALZEMELER
Hamuru için:
1.5 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı toz şeker
Yarım bardak su
1 paket vanilya
Dolgusu için:
Sürülebilir çikolata
TARİF
Öncelikle sürülebilir çikolatayı kaşık yardımıyla yağlı kağıt üstüne 15 adet olacak şekilde koyup dondurucuda 30 dakika dondurun.
Hamur malzemelerinin hepsini derin bir kaba alıp ele yapışmayan (yumuşacık bir hamur) kıvama gelene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatıp 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp incecik açın.
Hamur elinize yapışırsa biraz sıvı yağ ile elinizi yağlayabilirsiniz.
Ortasına donmuş çikolatayı koyup hamuru birleştirin ve ucunda fazla kalanı koparın.
Hamuru elimizde yuvarlayıp şekil verdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5-6 dakika pişirin.
Şimdi sıra sizde! Bu adımları takip ederek, İzmir bombasının eşsiz lezzetini evinizde yaratın. Çikolatanın ve hamurun muhteşem uyumu ile damaklarınızı şenlendirin, sevdiklerinizle bu lezzeti paylaşın. İster özel günlerinizde, ister sıradan bir gününüzde, bu tatlı her anınıza eşlik etsin. Afiyet olsun!