Soslu poğaça tarifi ile kahvaltılarınızı renklendirin! İşte puf puf kabaran, inanılmaz lezzetli poğaça tarifi adımları.

Lezzetli bir kahvaltı için soslu poğaça tarifi burada! Malzemeler, hazırlık süreci ve püf noktalarıyla birlikte sunulmuştur.

En lezzetli soslu poğaça nasıl yapılır? İç harcını dilediğiniz gibi hazırlayabileceğiniz tarif detayları bu yazıda.

Soslu poğaça tarifi ile mutfakta fark yaratın! Tüm malzemeler ve adım adım yapılışı...

SOSLU POĞAÇA TARİFİ:

MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır? MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır?

MALZEMELER

1 su bardağı süt (200 ml)
Yarım su bardağı su (100 ml)
2 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya (10 gram)
1 su bardağı sıvı yağ (170 ml)
4 su bardağından biraz fazla un (530 gram)
1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ (40 ml)
2 dolu yemek kaşığı yoğurt
Çeyrek tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı çörekotu

YAPILIŞI

İlk olarak hamurunu elde etmek için ılık süt ve suyu yoğurma kabına alın.

İçerisine şeker ve mayayı ekleyerek şeker çözününceye kadar karıştırın.

Daha sonra sıvı yağını ekleyin daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin.

Unun üzerine tuzu da ekleyin ve yoğurmaya başlayın.

Hamur istenilen kıvama geldiğinde üzerini kapatarak mayalanmaya bırakın.

Mayalanma süresi 45 dakika ile 1 saat arasında mayalanacaktır.

Mayalanan hamuru bezelere bölün ve tepsiye yerleştirin.( Bu aşamada isteğe göre iç harcı yapılır)

Üzerini temiz bir bezle örterek 25-30 dakika kadar tepside mayalanmaya bırakın.

Diğer tarafta sosu için bütün malzemeleri bir kaseye alarak karıştırın. Mayalanan hamurun üzerine sosu ilave edin.

Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun...