Yeşil mercimek, her mutfağın temel taşı ve mükemmel bir protein kaynağıdır. Ancak genellikle sadece pişirilip servis edilmekle sınırlı kalır. İşte size yeşil mercimeği çok daha yaratıcı kullanmanızı sağlayacak üç harika tarif!
YEŞİL MERCİMEK SALATASI
MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
4-5 dal taze soğan
4-5 dal taze nane
4-5 dal roka
1 adet havuç
1 közlenmiş kırmızı biber
4-5 adet salatalık turşusu
1 çay bardağı haşlanmış mısır
Dereotu
Maydanoz
SOSU İÇİN:
Zeytinyağı
Tuz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet limon
HAZIRLANIŞI
Mercimekleri bol suda haşlayın.
Havucu da küp küp doğrayın ve haşlayın.
Diğer malzemeler ve yeşillikleri hazırlayıp karıştırın.
Haşlanıp soğuyan mercimek ve havuca diğer malzemeleri ekleyin.
Üzerine sosunu dökerek servis edin.
ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI
MALZEMELER
1 su bardağı erişte
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
8 su bardağı su ya da et suyu
TERBİYESİ İÇİN
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
Tuz
SOSU İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Nane
HAZIRLANIŞI
8 bardak suyu kaynatın, ardından erişteyi koyun ve karıştırın.
Eriştenin pişmesine yakın ayrı bir kapta haşladığınız mercimeği de eriştenin üzerine ilave edin.
Erişte ve mercimek kaynarken terbiyeyi hazırlayın.
Terbiye malzemelerini karıştırıp çırpın.
Çorbanın kaynayan suyuna terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
Terbiyesiyle kaynayan çorbaya isteğinize göre kıvamı için su ekleyebilirsiniz.
Son olarak tuzu da atıp çorbanın kapağını kapatın ve biraz bekleyin.
Bu sırada tereyağı, nane ve pul biberle sosunu hazırlayın ve çorbanın üstüne dökün.
YEŞİL MERCİMEK KÖFTESİ (KIYMALI GİBİ)
MALZEMELER
2 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yumurta
Zeytinyağı
Tuz
Kimyon
Pul biber
Nane
İnce doğranmış maydanoz
Aldığı kadar galeta un
KIZARTMAK İÇİN
Zeytinyağı veya ayçiçeği yağı
HAZIRLANIŞI
Mercimeği haşlayıp süzün.
Soğanı zeytinyağı ile kavurun.
Tüm malzemeleri bir araya getirin.
Harç kıvamını alana kadar galeta unu ekleyin.
Son olarak köftelerinize dilediğiniz şekli verip kızartın.