Sokak lezzetlerini evinize taşıyın! Tavuk tantuni tarifiyle, hem kolay hem de lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Tavuk tantuni, hem lezzetli hem de pratik bir seçenek. İşte, evde bu enfes lezzeti yapmanın tüm detayları...

Tavuk tantuni, lezzetiyle herkesi büyüleyen bir tarif. Bu basit adımlarla evde tantuni yapmanın keyfini çıkarın!

Orijinal Tantuni Tarifi

Malzemeler

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

1300 gram tavuk göğsü
1,5 yemek kaşığı toz biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber

Ekmeği yağlamak için;

2 yemek kaşığı toz biber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su (su, toz biber ve sıvı yağ eklenmesini kontrollü ve azaldıkça yapıyoruz)
Ekmek veya lavaş

Orijinal Tantuni Tarifi

İlk olarak tavukları küp şeklinde doğrayıp önceden ısıtılmış tavaya alın.
Suyunu salıp çeken tavuklara yarım çay bardağı sıvı yağ ve baharatlarınızı ekleyin.
Bu arada ara ara su ekleyerek hem ısı kontrolünü hem de ekmeğimizin yumuşak olmasını sağlıyoruz.
Bir yandan ince kıyılmış soğan, maydanoz ve küp şeklinde doğranmış domatesleri bir tepside birleştirelim.
Salatanın sulanmaması için sumak ve tuz eklenmesini tantuniyi ekleme aşamasında yapıyoruz.
Tavamızın ortasına sıvı yağ ve toz biberi ekleyip ekmeğinizi yağlayın.
Hazırladığınız tavuk ve sumaklı salatanızdan ekleyip dilerseniz ekmek ile dilerseniz dürüm şeklinde servis edebilirsiniz.
Hepinize afiyet olsun 

Tavuk tantuni, lezzeti ve pratikliğiyle sofralarınıza yeni bir tat katıyor. Bu tarif sayesinde evde kolayca tantuni yapabilir, sevdiklerinizle bu enfes lezzeti paylaşabilirsiniz. İster öğle yemeğinde ister akşam yemeğinde, bu tarif her zaman beğeni toplayacak.