Yemek

Yiyen tarifini istiyor: Misafirlerinizin yeniden isteyeceği Tahinli Susamlı Kurabiye

Helva tadındaki bu enfes tahinli susamlı kurabiye tarifi ile mutfaklarınızda şenlik yaşatın! Misafirlerinizin vazgeçemeyeceği bu lezzet, damaklarında iz bırakacak.

Abone Ol

Çay saatleriniz için enfes bir lezzet: Tahinli susamlı kurabiye! Hem lezzetli hem de yapımı kolay bu kurabiyelerle çay saatlerinizi taçlandırın

Malzemeler:
- 1 su bardağı tahin
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı susam (üzeri için)

Yapılışı:
1. Bir karıştırma kabında tahini, pudra şekeri, sıvı yağ, toz şeker, yoğurt ve vanilini iyice karıştırın.
2. Kabartma tozu ve unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuzun kıvamı yumuşak olmalıdır.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. İsteğe bağlı olarak üzerlerine hafifçe bastırabilirsiniz.
4. Susamı derin bir tabağa dökün. Hazırladığınız kurabiyeleri susama batırarak üzerlerini kaplayın ve tepsinin üzerindeki yağlı kağıtta bir süre dinlendirin.
5. Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın ve kurabiyeleri ısınmış fırında altın rengi olana kadar pişirin. Yaklaşık 15-20 dakika sürebilir.
6. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğumaya bırakın ve ardından servis yapabilirsiniz.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }