Pastanelerin poğaçaları nasıl bayatlamıyor? Bu sorunun cevabını merak ediyorsanız, bu haber tam size göre. İşte pastane tarzı poğaça yapmanın püf noktaları ve kolay tarifi.
Bayatlamayan poğaça yapmak için nelere dikkat etmeliyiz? Pastane usulü poğaça nasıl yapılır? Bu soruların cevaplarını araştırdık ve sizler için bayatlamayan poğaça yapmanın sırlarını ve tarifini derledik.
Bayatlamayan pastane tarzında poğaça yapmanın yöntemi nedir? Poğaçanın bayatlamasını önleyen püf noktalar nelerdir? Çocuklarınızın beslenme çantasının vazgeçilmezi bayatlamayan poğaça nasıl yapılır? işte o tarif.
Bayatlamayan poğaça yapmak hiçte zor olmasa gerek. Pastaneler günlerce kalan poğaçalar yaptıklarına göre evden de aynısını yapmak mümkün olsa gerek. Bayatlamayan pastane tarzı poğaça nasıl yapılır diyorsanız bu tarif tam size göre. Üstelik bu tarifi kullanarak yapacağınız poğaçaları çayın yanında rahatlıkla komşularınıza ikram edebileceğiniz gibi okula giden çocuklarınızın beslenme çantalarına da rahatlıkla koyabilirsiniz.
Bayatlamayan poğaça tarifi için malzemeler.
1 kg un
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
170 ml (1 su bardağı) sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı kuru maya
½ yemek kaşığı Tuz
1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam yoksa çörek otu da olabilir.
Bayatlamayan poğaça tarifi
Önce poğaçanın yapımına hamurundan başlıyoruz. öncelikle bir kaba ılık suyu döküp içerisinde maya ve şekeri eritiyoruz. Üzerine streç film veya temiz bir bez ile örterek, 5-6 dakika bekletin. Daha sonra üzerine sıvı yağı, yoğurt, tuz ve yumurtayı da koyup iyice karıştırın.
İyice karıştırdıktan sonra üzerine yavaş yavaş un ekleyip, ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. Hamurun mayalanması için yaklaşık olarak 1 saat yeterli gelecektir.
Mayalanan hamuru tekrardan yoğurarak havasını alın.
Hamurdan parçalar kopartarak istediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye bir birlerine yapışmayacak biçimde dizin.
Tepsiniz dolunca poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün. Susam veya çörek otu serpin.
Daha önceden 185 derecede ısıttığınız fırına tepsinizi sürün altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Bayatlamayan poğaçanın püf noktaları neler?
Mutlaka malzemeleriniz oda ısısında olması gerekiyor.
Hamuru mayalanması için üzerini örtün ve soğuk ortamda bırakmayın.
Poğaçanızı oda sıcaklığında hazırlayın
Süt ve su gibi malzemeler mutlaka ılık olmalı, buzdolabından çıkartır çıkartmaz kullanmayın
Poğaçanızı pişirirken daha önceki pişirme süreleri deneyiminizi kullanın