Yöresel lezzetleri evinizde denemek ister misiniz? Kayseri'nin ünlü yağlaması, lavaş kullanarak nasıl yapılır, işte adım adım tarifi ve püf noktalarıyla karşınızda.

Kayseri mutfağının vazgeçilmez tatlarından yağlamayı, lavaş ile kolayca yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte, herkesin beğeneceği bu lezzetli ve pratik tarif.

Lavaşla yapılan Kayseri yağlaması, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Kıymalı harç ve sarımsaklı yoğurtla hazırlanan bu tarif, sofralarınıza eşsiz bir tat katmaya hazır.

LAVAŞTAN KAYSERİ YAĞLAMASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 paket hazır lavaş

İç Harcı İçin;

Yarım kilo kıyma
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı pul biber
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

Sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI

Harcı hazırlamak için kıymayı kavurun.

Kıyma suyunu çektikten sonra zeytinyağı ve tereyağını ekleyin ve kavurun.

Yağ iyice eridikten sonra doğradığınız soğan, sarımsak, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin.

Salça, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyerek güzelce harcınızı baharatlandırın.

Kabukları soyulmuş domatesleri tavaya ekleyin.

Üzerine sıcak su ekleyerek 8-10 dakika daha pişirin. Kıymanın suyunu tamamen çekmiş olması gerekiyor.

1 paket lavaş kullanarak, teker teker önce lavaş sonra üzerine kıyma ile hazırladığınız harcı koyun. Paket ve harç bitene kadar bu aşamayı devam ettirin.

Son olarak hazırladığınız kat kat yağlamanın üzerine yoğurdunuzu serpin.

Lavaşla hazırlanan Kayseri yağlaması tarifi, yöresel lezzetleri keşfetmek isteyen herkes için mükemmel bir seçenek. Bu tarif, sofralarınızı zenginleştirecek ve damak zevkinize yeni tatlar katacak.