Pastane un kurabiyesi tarifi ile evinizde kolayca ağızda dağılan bir lezzet yaratabilirsiniz. Çabuk bayatlamayan ve ilk gün ki tazeliğini koruyan bu tarif için malzemeler ve yapılış aşamaları haberimizde.

Misafirleriniz geldiğinde çayın yanına ikram edebileceğiniz, ağızda dağılan, nefis un kurabiyesi yapmak istemez misiniz? İşte size adım adım un kurabiyesi tarifi...

Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi

Ağızda Dağılan Pastane Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

1 paket tereyağı ya da margarin (yumuşak olmalı, 250 g)
1 kahve fincanı sıvı yağ
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un

Üzeri için;

Yarım su bardağı pudra şekeri

Ağızda Dağılan Pastane Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Margarin yada tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekerinin 1 su bardağını yoğuruyoruz. Kalan yarım bardaklık pudra şekeri üzeri için kullanılacak.
5 dk. yoğurduktan sonra nişasta ve unu ilave ediyoruz. İyice yoğuracağız çünkü hamur parçalanacaktır.
Şekil verirken 2 adet ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp rulo şekline getirin.
Sağ, sol ve üst kısmına çatalla şekil verip yan yan kesin.(Resimden faydalanabilirsiniz).
Tepsiyi yağlamayın hamur zaten yağlı. Hazırladığınız kurabiyeleri tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış fakat ılık olmalı 160 derecelik fırında 15 dk. pişirin. Yumuşak ve nemli gibi olacaktır o zamanla kıvamına gelir. 15 dakikayı geçmesin pişmesi.
Fırından çıkarınca soğusun ve ayırdığımız yarım bardaklık pudra şekerine hepsini bulayın. Kurabiyemiz hazırdır. Afiyet olsun.