Ali Özyağcı hayatını kaybetti Ali Özyağcı hayatını kaybetti

Çok istemesine rağmen akülü aracına bir türlü kavuşamayan Yavuz B., sağlık kuruluşlarına veya resmi kurumlara gidebilmek, ihtiyaç duyduğu temizlik, gıda ve ilaç gibi alışverişlerini yapabilmek, dışarda hava alabilmek amacıyla acilen akülü engelli aracına ihtiyaç duyduğunu belirterek, Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, İl Özel İdaresi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı gibi kurumların desteğini beklediğini açıkladı.

TEK BAŞINA HAYAT MÜCADELESİ VERİYOR

54 yaşında olan ve bakacak kimsesi olmayan Yavuz B., ileri derecede solunum yetmezliği ve kalp yetmezliği hastası.

KOAH hastası olduğundan dolayı nefes alıp vermekte zorlanan, sürekli cihaza bağlı yaşamak durumunda olan Yavuz B., “Evimden dışarıya çıkmakta zorlanıyorum. Sürekli oksijen aldığımdan baş ağrısı yapıyor. Baş ağrıları bazen dayanılmaz boyutlara ulaşıyor. Evimde tek başıma kalıyorum. Bir arkadaşım bana yardımcı oluyor. Alışverişimi yapamıyorum. 5 bin liralık engelli maaşı ile geçinmek zorundayım. Bunun da büyük bir kısmını ilaçlarıma veriyorum. İhtiyaçlarımı karşılamak, evimden dışarıya çıkabilmek için acilen akülü engelli aracına ihtiyacım var. Bu konuda devlet büyüklerimizin yardım ve desteğini talep ediyorum” dedi.

Seyahat sırasında yanında refakatçi olması gerektiğinin de altını çizen Yavuz B., çalışamadığını, sürekli olarak tekerlekli sandalye veya sedye kullanması gerektiğine dair de raporunun bulunduğunu, buna rağmen engelli aracına bir türlü kavuşamadığını anlatarak, yetkililerin acil desteğini beklediğini iletti.

Bahçelievler Mahallesi Bahabey Caddesi No: 43 / K adresine ikamet eden Yavuz B.’ye 0545 632 00 31 nolu telefondan ulaşılabilecek.

Kaynak: Yayla Haber