Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden kısır, bu tarif ile sofralarınıza şenlik katıyor. Kolay ve hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz tam ölçülü kısır tarifi ve püf noktaları...
TAM ÖLÇÜLÜ KISIR TARİFİ İÇİN MALZEMELER
2 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı su
1 adet domates
1/2 adet kırmızı soğan
1/4 bağ yeşil soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
1/2 demet maydanoz
1/2demet nane
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı sumak
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber(acı olarak da kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz
KISIRIN PÜF NOKTASI NEDİR?
Bulguru yeşil soğanla birlikte güzelce yoğurmak kısırınızı daha lezzetli bir hale getirecektir. Soğanları öncesinde kavurmak ise kısırınızın tadına tat katar. Bulgur hafif ılıdıktan sonra malzemeleri eklemeye başlayın. Aksi takdirde içerisine konan yeşillikler sönecektir. Dilerseniz biber salçası yerine domates salçası kullanabilir, kısırın içerisine salatalık ya da incecik doğranmış marul da ilave edebilirsiniz.
TAM ÖLÇÜLÜ KISIR TARİFİ NASIL YAPILIR?
Derin ve geniş bir kabın içerisine ince bulguru aktarın. Üzerine sıcak suyu gezdirin ve karıştırın. Üzerini kapatın ve şişene kadar bekletin.
Domateslerin çekirdeklerini çıkarın. Çekirdeksiz bir şekilde minik minik doğrayın. Tüm yeşillikleri incecik kıyın.
Bir tavanın içerisinde incecik doğranmış kırmızı soğanı, zeytinyağı ve salça ile birlikte güzelce kavurun. Soğumaya bırakın.
Şişip suyunu çeken ve sıcağını atan bulgurların üzerine incecik doğranmış yeşil soğanları ekleyerek güzelce yoğurmaya başlayın. Oda sıcaklığına gelen salçalı karışımı da ekleyin. Yaklaşık 5-6 dakika tüm soğanların lezzeti ve salça bulgura geçene kadar yoğurun.
Ardından içerisine yeşillikleri, nar ekşisi, limon suyu ve baharatları ilave ederek güzelce karıştırın.Son olarak domatesleri ve tuzunu ilave ederek karıştırın ve servis edin.
Afiyetler olsun.