Karbonatlı börek tarifi ile pratik ve lezzetli bir hamur işi deneyimi sunuyoruz. Hazır yufka kullanılarak hazırlanan ve içine istediğiniz malzemeyi ekleyebileceğiniz bu börek, sadece 15 dakikada servise hazır!

KARBONATLI BÖREK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

MasterChef'te en çok konuşulan tarif: Lor Dolması nasıl yapılır? MasterChef'te en çok konuşulan tarif: Lor Dolması nasıl yapılır?

2 adet yufka
100 gramlor peyniri
1 tutam maydanoz
1/4 çay bardağı süt
1/2  çay bardağı sıvı yağ
50 gram tereyağı
1/2 litre su
1 tepeleme çay kaşığı karbonat
1 adet yumurta sarısı(üzeri için)
1 tutam susam
1 tutam çörek otu

KARBONATLI BÖREK TARİFİ NASIL YAPILIR?

İç harcı için gereken lor peynirini bir kaba alın ve üstüne ince kıyılmış maydanozu serpiştirdikten sonra güzelce karıştırın.
Sosu için gerekli olan tereyağını eritin ve ılıklaştıktan sonra bir kaseye alın. Üstüne süt ve yağı ekledikten sonra karıştırın ve bir kenara alın.
Yufkalardan birisini tezgaha yayın ve üstüne hazırladığınız sosun yarısından biraz fazlasını bir fırça yardımıyla güzelce sürün. Diğer yufkayı da üstüne yayın ve kalan sosu fırçayla güzelce yaydırın.
Üst üste koyduğunuz yufkaları bir bıçak yardımıyla önce dörde bölün, ardından her bir parçayı üçe bölerek 12 adet üçgen elde edin.
Hazırladığınız iç harçtan, kestiğiniz yufka parçalarının geniş tarafına bir tatlı kaşığı kadar koyun ve kenarlarını içe kapatarak, sigara böreği sarar gibi sarın.
Islatmak için gerekli olan su ve karbonatı derince bir kasede karıştırın.
Hazırladığınız her bir dilim böreği karbonatlı suysa sokup, çıkartın ve tercihen seramik bir fırın kabına dizin.
Üstlerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin ve ardından sıcak ya ılık olarak servis edin.