Sodalı köfte tarifi, kıyma, soda, soğan, galeta unu ve baharatlar kullanılarak yapılan, hızlı ve ekonomik bir yemek seçeneğidir. İster yuvarlak ister oval şekil verin, bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak.

SODALI KÖFTE TARİFİ MALZEMELERİ

1 adet büyük boy kuru soğan

1 çay bardağı soda

1 çay kaşığı dolusu kırmızı toz biber

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 çay bardağı galeta unu

1/2 çay kaşığı karabiber

1/2 paket kabartma tozu

500 gram kıyma

SODALI KÖFTE TARİFİ YAPILIŞI

Sodalı köfte tarifi için ilk olarak derin bir kap içerisine soğanı rendeleyin.

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

Soğanın suyu çıktıysa süzdükten sonra kabın içerisine kıymayı koyun.

Galeta unu tuz ve baharatları sırayla karışıma ekleyip, son olarak yarım paket kabartma tozunu ilave edin.

Harcı bir altüst edip hafifçe karıştırdıktan sonra sodayı da ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Köftenin harcı hazır olduktan sonra 1 saat kadar buzdolabında dinlendirip, kullanın.

Buzdolabından çıkardığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak veyahut oval şekiller verin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine önceden hazırlanmış sodalı köfteleri dizdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirerek, sıcak bir şekilde servis edin.