Kaşarlı börek, sıvı yağ, sirke, un ve yufka kullanılarak yapılan popüler bir Türk yemeğidir. Bu çıtır çıtır ve kaşar peynirli börek tarifinde, evde kolayca hazırlayabileceğiniz adımları bulacaksınız.

Kaşarlı böreğin çıtır çıtır lezzetiyle tanışın. Sıcacık çayınızın yanında servis edilebilecek bu eşsiz tarif, damaklarınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Adım adım tarif ile evde çıtır çıtır kaşarlı börek yapmanın keyfine varın.
Sıcacık çayınızın yanında dumanı üstünde nefis çıtır çıtır kaşarlı börek tarifi... Yerken bitmesini istemeyeceğiniz bu efsane lezzeti mutlaka denemelisiniz.

MALZEMELER
3 adet yufka

Arasına sürmek için:

3 yemek kaşığı un (çok tepeleme olmayacak)

1 yemek kaşığı sirke

1 su bardağı sıvı yağ

İçi için:

1 kase kaşar

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

İsteğe göre çörek otu veya susam

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet kaşarlı çıtır börek tarifi için öncelikle kaşar peynirimizi rendeleyip kenara alalım. Bir kasenin içinde unu, sirkeyi, sıvıyağı alıp güzelce karıştıralım. Şimdi ise yufkamızı tezgaha serelim. Yufkanın yarısına unlu ve sirkeli karışımını yumurta fırçası yardımı ile sürelim. Yufkanın diğer yarısını da üzerine örtelim. Şimdi tekrar sosumuzdan yufkanın üzerine sürelim. Yarım ay şeklinde olan yufkamızı 6 eşit parçaya bölelim. Geniş kısımlarına kaşar peyniri rendesinden koyalım. Aynı sigara böreği sarar gibi böreğimizi kenarlardan içeri katlayıp saralım.

MasterChef Fava tarifi: Zeytinyağlı Fava nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? MasterChef Fava tarifi: Zeytinyağlı Fava nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Bütün yufkalar bu şekilde hazırlanır ve hepsi bitince yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpelim. Önceden ısınmış 180 derecelik fırına böreklerin üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen böreklerimizi fırından çıkaralım. Sıcak sıcak bir şekilde kaşar peynirler donmadan servis edelim.