Cumhuriyet Bayramı öncesinde, 28 Ekim'de eczanelerin çalışma saatleri merak konusu oldu. 28 Ekim'de eczaneler yarım gün mü açık? Nöbetçi eczaneler nerede hizmet verecek? Tatil döneminde ihtiyaç duyulan eczanelerin açık olup olmadığına dair tüm detaylar haberimizde.

Teröristlerin 14'ü daha gitti! Bugünkü temizlik sayısı 37'ye çıktı! Teröristlerin 14'ü daha gitti! Bugünkü temizlik sayısı 37'ye çıktı!

28 Ekim Eczaneler Açık Mı?
28 Ekim, Cumhuriyet Bayramı'nın arifesi olduğu için eczaneler saat 13:00’e kadar hizmet verecek. Bu saatten sonra ise yalnızca nöbetçi eczaneler hizmet sunmaya devam edecek. Vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren ilaç temin edebilirler ancak öğleden sonra nöbetçi eczaneler devreye girecek.

29 Ekim Eczaneler Açık Mı?
29 Ekim günü ise tüm normal eczaneler kapalı olacak. Ancak nöbetçi eczaneler her zamanki gibi ihtiyaç duyanlara hizmet vermeye devam edecek. Ayrıca, hastanelerin acil servisleri de 28 ve 29 Ekim tarihlerinde kesintisiz hizmet sağlayacak.

Nöbetçi Eczaneler Nasıl Bulunur?
Nöbetçi eczane sorgulama işlemleri oldukça kolaydır. e-Devlet üzerinden ya da Sağlık Bakanlığı'nın resmi web sitesi üzerinden illere ve ilçelere göre nöbetçi eczaneleri öğrenebilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamalar üzerinden de hızlı bir şekilde nöbetçi eczaneleri sorgulamanız mümkün.