29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılına özel olarak, toplu taşımada ücretsiz ulaşım imkânı olup olmadığı merak ediliyor. Türkiye genelinde İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplu taşımanın ücretsiz olması bekleniyor. Peki, Marmaray, Başkentray, İZBAN ve diğer toplu taşıma araçları 29 Ekim’de ücretsiz mi olacak?

29 Ekim’de Toplu Taşıma Ücretsiz mi Olacak?

Hasan Arat’ın şoförü Sezgin Günler, Galatasaray muhabiri Emre Kaplan’a saldırdı mı? Hasan Arat’ın şoförü Sezgin Günler, Galatasaray muhabiri Emre Kaplan’a saldırdı mı?

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. yıl dönümünde vatandaşlar, belirli toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek. Bu kapsamda İstanbul, Ankara ve İzmir’de raylı sistemlerle yapılan ulaşım ücretsiz olacak.

İstanbul'da 29 Ekim'de Hangi Ulaşım Araçları Ücretsiz?

İstanbul’da İBB tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbulkart entegrasyonuna dahil olan tüm İETT otobüsleri, metrolar, füniküler hatları, tramvaylar, şehir hatları vapurları ve toplu ulaşıma entegre olan özel deniz motorları 29 Ekim’de ücretsiz hizmet verecek.

Ankara'da ve İzmir'de Ücretsiz Toplu Taşıma Hizmeti

Ankara’da Başkentray ve metro hattı; İzmir’de ise İZBAN ve metro hatları Cumhuriyet Bayramı kapsamında ücretsiz olarak kullanılabilecek.

İstanbul’da Ücretsiz Ulaşım İçin İstanbulkart Şart mı?

İstanbul’da toplu taşımayı ücretsiz kullanmak isteyen vatandaşların İstanbulkart’larını kişiselleştirmeleri gerekiyor. Kişiselleştirme işlemi, https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul adresindeki form doldurularak veya İstanbulkart Mobil uygulaması üzerinden yapılabiliyor. 153 numaralı hat üzerinden de kişiselleştirme hakkında bilgi alabilirsiniz.

Ücretsiz Toplu Taşıma Nasıl Kullanılır?

29 Ekim günü ücretsiz ulaşım hizmetinden yararlanmak isteyenler, İETT, Marmaray, metro ve diğer raylı sistemlerde İstanbulkart’larını okutarak ücretsiz geçiş yapabilecek. Uygulamanın tüm gün boyunca geçerli olması bekleniyor.

29 Ekim’de Ücretsiz Olan Toplu Taşıma Araçları Listesi

İstanbul: İETT, Metro, Tramvay, Füniküler, Şehir Hatları Vapurları, Toplu Taşıma Entegre Deniz Motorları, Marmaray
Ankara: Metro ve Başkentray
İzmir: Metro ve İZBAN