TAHİN HELVASI TARİFİ
MALZEMELER
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 çay bardağı un
Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
Su ve şekeri bir kaynatın.
Unu yağın içinde güzelce kavurun.
Tahini ekleyip karıştırın.
Şerbeti de ekleyin ve helva kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Tepsiye döküp üzerine Antep fıstığı serpin.
Helvayı ikiye katlayın ve dilimleyerek servis edin.
UMAÇ HELVASI TARİFİ
MALZEMELER
2 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı tereyağı
ŞERBETİ İÇİN
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Sütü unun içine azar azar katıp elinizle birbirine yedirin.
Sütlü hamuru süzgeçten geçirin.
Elinizle ovalayarak küçük parçaların süzgecin altındaki kaba düşmesini sağlayın. İri parçaları ise ayrı bir tabağa alın.
Bütün hamur bitince elinizde biri kum tanesi biri de mercimek boyutunda iki farklı malzeme olacak.
Büyük bir tavaya tüm yağı alın ve önce iri taneli hamuru kavurun.
Yağ ve un köpük köpük olunca ince taneli hamuru da katıp kavurun.
Helva renk alınca önceden kaynattığınız şerbeti ekleyin.
Helva kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
MET/ÇEKME HELVA TARİFİ
MALZEMELER
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Yarım limon suyu
2 su bardağı un
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
HAZIRLANIŞI
Yağ ve unu açık kahverengi olana kadar kavurun.
Şeker, su ve limon suyunu koyulaşıncaya kadar kaynatıp tezgahın üzerine dökün.
İleri geri katlayarak şekeri ağartın/beyazlaşana kadar katlayıp çekin.
Kavurduğunuz unu üzerine ekleyerek katlayıp çekmeye devam edin.
Karışım tamamen homojen hale gelince küçük parçalar koparın.
Parçaları tezgahın üzerinde yuvarlayarak uzun ince çubuklar haline getirin.