Pankek yapmanın püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? Bu haberde size en doğru pankek hamuru tarifini veriyoruz. Bu tarifle pankekinizi hem lezzetli hem de pratik bir şekilde yapabileceksiniz.
Pankekin sadece yumurta, süt, un ve kabartma tozundan ibaret olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu tarifle pankekinize hem tat hem de görüntü katacaksınız. Üstelik yapması da çok kolay. İşte size en doğru pankek hamuru tarifi!
PANKEK NASIL YAPILIR?
Gerekli malzemeler:
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Pişirmek için sıvıyağ
Yapılışı:
Derin bir karıştırma kabının içerisine yumurtayı kırıp şekeri ekleyip mikserle çırpın.
Daha sonra süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin.
Pankek harcınız artık hazır.
Yapışmaz bir teflon tavaya az miktarda sıvıyağı döküp ısınmasını bekleyin. (Sıvıyağı peçete yardımı ile yayarak hem fazla yağı almış olursunuz hem de kontrollü bir pişme sağlarsınız.)
1 yemek kaşığı kadar pankek harcını alıp tavaya dökün ve göz göz olunca tersini çevirip pişirmeye devam edin.
Tüm pankekleri pişirdikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
EN DOĞRU PANKEK HAMURU TARİFİ İÇİN PÜF NOKTALAR!
Öncelikle pankek yapacağınız tavayı iyi seçmelisiniz. Seçeceğiniz tava mutlaka ya pankek tavası ya da yanmayan, yapışmayan bir teflon tava olmalıdır.
Bir diğer önemli nokta, pankek harçlarını dökmeden önce tavaya çok yağ koymamanız gerektiğidir. (Öneri: bir kez tavayı yağladıktan sonra bir adet pankeki pişirdikten sonra ikinciyi pişirirken yağ sürmeden harcı döküp pişirebilirsiniz.)
Pankeki pişirirken kısık ateşte pişirmenizi öneririz. Fazla ateşte piştiğinde içi çiğ kalabilir ve dış kısmı yanabilir.