Evde et dönerin sırları açığa çıkıyor! MasterChef izleyicilerinin merakla beklediği o tarif...

Et dönerin püf noktalarını öğrenin ve evinizde lezzet şöleni başlatın! İşte adım adım tarif ve öneriler...

Et döner nasıl yapılır? Bu sorunun cevabını merak edenler için MasterChef All Star’dan harika bir tarif geldi. Evde kolayca yapabileceğiniz et döner için gereken malzemeler ve yapılışı şöyle…

MALZEMELER

1 kg büyük parçalar halinde dana eti,
1 adet küçük boy soğan,
1 tatlı kaşığı yoğurt,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı sirke (herhangi bir çeşit),
1 çay kaşığı kekik,
Tuz,
2 yemek kaşığı zeytinyağ,
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı.

Kuru Bamya Çorbası Tarifi: MasterChef Kuru Bamya Çorbası nasıl yapılır? Kuru Bamya Çorbası Tarifi: MasterChef Kuru Bamya Çorbası nasıl yapılır?

TARİF

Soğanı rendeleyin,
İçine yoğurt, salça, sirke, kekik, tuz ve zeytinyağını ekleyip karıştırın,
İçine et parçalarını ekleyip bütün parçalar sosa bulanana kadar karıştırın,
Parçaları büyük bir parça streç filmin üzerine alıp kalın bir şerit halinde sarın,
Dondurucuya kaldırıp 5-6 saat dinlendirin,
Eti dondurucudan çıkarıp büyük ve keskin bir bıçakla incecik kıyın,
Geniş bir tavada tereyağını eritip et dilimlerini tavaya alın ve harlı ateşte sürekli karıştırarak suyunu salıp çekene ve hafifçe kızarana kadar kavurun.
AFİYET OLSUN!