Komşularınızın tarifi için kapınıza dayanacağı, eşsiz cevizli fındıklı kurabiye tarifini hemen deneyin.

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ceviz, fındık ve kuru üzümle tatlandırılmış kurabiye tarifi...

Çay saatleriniz için kıtır kıtır bayatlamayan bir kurabiye ile komşularınız tarifi için kapınıza dayanacak. Üstelik bu kurabiye cevizli, fındıklı ve kuru üzümlü ve üstelik bayatlamıyor!

Çayı kurabiye olmadan içmem diyenler bu bayatlamayan ceviz, fındık ve kuru üzümle tatlandırılmış kurabiye tam da size göre. Çay saatlerinizi tatlandıracak bu kurabiye size eşlik eden dostlarınızdan tam puan alacak. Öyle ise cevizli, fındıklı kurabiye nasıl yapılır? bayatlamayan kurabiye yapmanın püf noktaları

Cevizli Fındıklı Kurabiye Malzemeleri

200 gram tereyağı
50 gr pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta sarısı
2 kaşık sirke
400 gr un
Kabartma tozu
½ su bardağı çekilmiş ceviz ve fındık
Bir çay bardağı kuru üzüm
Yumurta akı
Ceviz ve fındık kırığı

Cevizli Fındıklı Kurabiyenin Tarifi

Masterchef Tarhana Çorbası nasıl yapılır? İşte en lezzetli tarif Masterchef Tarhana Çorbası nasıl yapılır? İşte en lezzetli tarif

Hamur yoğuracağınız kaba tereyağı, pudraşekeri, sıvıyağ, yumurta sarısını ve sirkeyi koyup güzelce karıştırın
Daha sonra kabartma tozunu ilave edin ve unu azar azar karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Kulak memesi kıvamındaki hamurun üzerine kuru üzüm, ceviz ve fındık kırıklarını dökün ve hamurunuz ile iyice karışmasını sağlayınız.
Bu işlemin ardından hamuru tezgâh üzerine alın yaklaşık 1 cm kalınlığında açın   
Açmış olduğunuz hamurun üzerine yumurta akını bir fırça yardımıyla sürün geri kalan fındık ve ceviz kırıklarını üzerine serpin.
Sonra bir rulet yardımıyla yoksa bıçakta olabilir istediğiniz biçimde şekil vererek dilimleyin
Dilimlediğiniz hamurunuzu yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıra ile birbirlerine yapışmayacak biçimde dizin
Daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırına kurabiye tepsinizi sürün 15 dakika kadar pişirin
Kurabiyelerinizi soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun