Yemek

50 dakikada kıtır kıtır Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye tarifi

Pastanede satılan tuzlu kurabiyelerin lezzetini evde yakalamak artık çok kolay! Sadece 50 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarif, çay saatlerinizin yıldızı olacak.

Abone Ol

Pastanedeki tuzlu kurabiyelere bayılıyor, sıra evde yapmaya gelince bir türlü istediğiniz gibi olmuyorsa tarifte veya malzemelerde sorun olabilir. İçerikte yer alan tuzlu kurabiye tarifi sayesinde pişirdiğiniz kurabiye pastanedekilerin aynısı olacak.

50 dakikada kıtır kıtır tuzlu kurabiye yapmaya ne dersiniz? Pastane lezzetini evde yakalamanın sırları bu tarifte. Misafir sofralarınıza özel, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifi hemen deneyin!

Tuzlu kurabiyenin kıtır kıtır lezzetini evinizde deneyin! 50 dakikada hazır olan bu tarif, çay saatlerinizin ve misafir sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Pastanede satılan tuzlu kurabiyelerin lezzetini evde yakalamak artık mümkün! Sadece 50 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarif, çay saatlerinizin yıldızı olacak.

Pastanedeki tuzlu kurabiyelere bayılanlar için 50 dakikada evde hazırlayabileceğiniz, kıtır kıtır bir tuzlu kurabiye tarifi sunuyoruz. Misafir sofralarınızın ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifi denemelisiniz.

Pastanede satılan tuzlu kurabiyelere bayılıyor, sıra evde yapmaya gelince bir türlü istediğiniz gibi olmuyorsa tarifte veya malzemelerde sorun olabilir. İçerikte yer alan tuzlu kurabiye tarifi sayesinde pişirdiğiniz kurabiye pastanedekilerin aynısı olacak. İşte kıtır kıtır kurabiye tarifi...

Çay ve kahvenin yanında harika gidecek tuzlu kurabiye tarifimiz var. Misafir sofralarında da servis edebileceğiniz bu kurabiyenin tarifini isteyecekler! 20 dakikada pişen bu lezzet 50 dakikada hazır oluyor. İşte kıtır kıtır kurabiye tarifi...

MALZEMELER
125 gram tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 yumurta akı
2, 5 (iki buçuk)su bardağı un
Üzerine;
1 yumurta sarısı
1 kaşık susam
1 kaşık çörek otu

TARİF
Derin bir kaba oda sıcaklığında erimiş tereyağı ve diğer malzemeleri karıştırarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapın.
İstediğiniz şekli verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun...

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }