Turşu denince akla gelen klasik tatların dışına çıkmaya ne dersiniz? Cin biberi, domates sosuyla birleştirerek mükemmel bir lezzet deneyimi sunuyor.
Acı sevenlerin tutkunu olacağı domates soslu cin biber turşusu tarifiyle tanışın. Kışa özel, eşsiz bir lezzet yolculuğuna hazır mısınız? İşte tarifi...
SOSLU CİN BİBER TURŞUSU TARİFİ
Malzemeler:
2 kg domates
500 gr. cin biber
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı tepeleme kaya tuzu
1 çay bardağı sıvı yağ- küçük klasik çay bardağı
1 çay bardağı üzüm sirkesi-küçük klasik çay bardağı
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı şeker
SOSLU CİN BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR?
Domateslerin kabuklarının kolay soyulabilmesi için altına bıçakla artı şeklinde kesik atıp kaynar suda 1-2 dakika bekletin.
Domatesleri ortasından bıçağın ucuyla çizik atın ve kabuklarını soyun.
Rondodan geçirin.
Biberlerin saplarını ayıklayıp yıkayın.
Sarımsakları soyup iri iri doğrayın.
Tencereye domatesleri alıp ara ara karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
Ocaktan alıp içine kaya tuzunu, biberleri, sarımsakları, sirke ve yağı atıp karıştırın.
Sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirip üzerini örtün.
Sabaha kadar bu şekilde bekletin.
Daha sonra serin güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin.
En geç 1 hafta için de açıp tüketilebilir.
Lütfen yukarıda ki püf noktalarına dikkat edin.
AFİYET OLSUN.