Trifle, son yıllarda hem şıklığı hem de pratikliği ile tatlı severlerin favori tarifleri arasına girdi. Kedi dili bisküvisiyle veya pandispanya kullanılarak yapılan bu tatlı, kat kat görünümüyle özel günlerde de servis edebileceğiniz harika bir lezzet. İşte, kolay ve nefis trifle tarifi!

Trifle Tarifi İçin Malzemeler

Taban için:

1 paket kedi dili bisküvi
Doğranmış çilek veya muz
İri rendelenmiş çikolata

Krema için:

400 ml krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya

Puding için:

2 yumurta
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı toz şeker
200 ml krema
1 su bardağından iki parmak fazla süt
1.5 su bardağı damla çikolata

MasterChef Karnıyarık tarifi MasterChef Karnıyarık tarifi

Trifle Tatlısı Yapımı (Adım Adım Tarifi)

Tencereye nişasta, şeker ve kakaoyu koyun ve karıştırın. Ardından süt, krema ve yumurtaları ekleyerek çırpın. Damla çikolataları ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Hazırlanan pudingi bir kaseye alın ve soğumaya bırakın.

Ayrı bir kapta kremaya pudra şekeri ve vanilyayı ekleyerek mikserle koyu bir kıvama gelene kadar çırpın.

Kedi dili bisküvilerinin yarısını doğrayıp servis kasesinin tabanına yayın. Üzerine doğranmış çilek veya muz ve rendelenmiş çikolatanın yarısını ekleyin. Çırpılmış kremanın yarısını bu katmanın üzerine yayın. Soğuyan pudingi de kremanın üzerine ekleyin.

Kalan bisküvileri, çilek veya muz ve çikolatayı aynı şekilde ekleyin. Kremanın geri kalanını en üste yayın.

Tatlının üstünü isteğe göre çilek dilimleri ve rendelenmiş çikolata ile süsleyin. Buzdolabında birkaç saat bekletin ve soğuk olarak servis yapın.

Trifle Tatlısının Püf Noktaları

Katmanlı Görünüm: Tatlıyı şık kadehlerde ya da cam kaselerde hazırlayarak katmanların daha net görünmesini sağlayabilirsiniz.
Soğutma Süresi: Trifle’in kıvamını bulması ve lezzetinin oturması için birkaç saat buzdolabında bekletin.
Malzeme Alternatifleri: Trifle yapımında mevsime uygun meyveler veya sevdiğiniz başka malzemeler ekleyebilirsiniz.