Birbirinden lezzetli, kabarık ve tel tel açma yapmanın sırlarını öğrenmeye ne dersiniz? Bu rehber, adım adım kolay açma yapımını sizlerle paylaşıyor. Kahvaltılarınız artık daha da özel olacak!
Profesyonel fırıncıların sırlarıyla dolu bu açma tarifi, evde nefis lezzetler yaratmanıza yardımcı olacak. Kendi elinizle hazırlayacağınız bu açmalar, ailenizi ve misafirlerinizi büyüleyecek!
Açma Tarifi
Malzemeler
3 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak üzeri için)
3 yemek kaşığı şeker
1. 5 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant kuru maya
8-8,5 su bardağı un (yaklaşık)
Arzu eden arasına tereyağı zeytin ezmesi sürebilir ben sade yaptım
Açma Tarifi
Öncelikle ılık süte şekeri ve mayayı ilave edip eriyip aktifleşmesini sağlayalım.
Derin bir kaba bu karışımı ve un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
Üzerine yavaş yavaş un ilave edip güzelce yoğuralım.
Hamur kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak biraz ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra hamurun üzerini temiz bir poşetle kapatıp üzerini örtelim mayalanması için yaklaşık 30-40 dk bekletelim.
Hamur mayalanınca mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle çay tabağı genişliğinde açıp rulo şeklinde sarıp sağlı sollu kıvırıp açma şekli verelim.
Tüm hamuru bu şekilde yapalım.
Daha sonra yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirip üzerine yumurta sürelim.
15-20 dk da tepside mayalandırıp 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Bu tarifle, evde kabarık ve tel tel açma yapmanın ne kadar kolay ve keyifli olduğunu keşfedeceksiniz. Gerek sabah kahvaltılarında gerekse çay saatlerinde tüm sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz bu lezzetli açmalar, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Artık herkes sizin mutfak sırlarınızı merak edecek!