Yemek

Açma yapmanın bilinmeyen sırları: Basit ve etkili yöntemler

Açma, Türk kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu rehberde, evinizde kolayca yapabileceğiniz yumuşacık açma tarifini adım adım anlatıyoruz.

Abone Ol

Evinizde açma yaparak misafirlerinize lezzetli bir sürpriz yapmaya ne dersiniz? İşte malzemeleri ve yapılışıyla kolay açma tarifi.

Açma, kahvaltı sofralarını süsleyen, herkesin sevdiği bir hamur işidir. Bu tarifle, evinizde pastane lezzetinde açmalar yapabilirsiniz.

Sabah kahvaltılarınızı şenlendirecek, ev yapımı açma tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Malzemeleri hazırlayın ve bu lezzetli hamur işine başlayın!

AÇMA MALZEMELERİ

3 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
8-8,5 su bardağı un (yaklaşık)
2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak üzeri için)
3 yemek kaşığı şeker

5 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant kuru maya

AÇMA TARİFİ

Işık süte mayayı ve şekeri atıp eritin. Bu karışı derin bir kaba un hariç diğer malzemelerle alın. Unu ise sonrasında yavaş yavaş ekleyin ve karışımı yoğurmaya başlayın.

Kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir un elde ettiğinizde hamurun üzerini temiz bir poşetle kapatın ve mayalanması için 30-40 dakika bekletin.

Hamur mayalandığında mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve elle çay tabağı genişliğinde açın, rulo şeklinde sarıp sağlı sollu kıvırıp açma şekli verin. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Ardından yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin ve üzerine yumurta sürün. 15-20 dakika da tepside mayalandırın ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. İsterseniz susam da ilave edebilirsiniz.

Bu basit adımlarla, evinizde açma yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Malzemeleri hazırlayıp, tarifimizi adım adım uygulayarak, kahvaltılarınızı veya çay saatlerinizi tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }