Mis gibi tarçın ve ceviz kokusuyla mutfakta harikalar yaratmaya ne dersiniz? İşte adım adım tarçınlı cevizli kurabiye yapımı için gereken her şey.

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak tarçınlı cevizli kurabiye tarifini arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Hem kolay hem de enfes bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

MasterChef Kadınbudu Köfte tarifi MasterChef Kadınbudu Köfte tarifi

Evinizde tatlı bir rüzgar estirmeye hazır mısınız? Tarçın ve cevizin sihirli dokunuşuyla hazırlayacağınız bu kurabiyeler, tüm sevdiklerinizin kalbini fethedecek.

Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi

Malzemeler

Hamuru için;

250 gr margarin veya tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı
1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tepeleme dolu tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4,5-5 su bardağı un

Üzeri için;

3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı tarçın

Tarçınlı Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle uygun bir karıştırma kabına tereyağını alalım.
Üzerine pudra şekeri, sıvı yağ, yumurta akı, vanilya, kabartma tozu, tarçın ve unun bir kısmını alarak yoğuralım. Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
Hamurumuz istediğimiz kıvama geldikten sonra cevizi de ekleyelim ve son kez yoğuralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım, yuvarlayıp elimizle hafif bastırarak genişletelim ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Tüm hamurumuz bitene kadar şekillendirelim.
Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 160 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz, bir kase içinde karıştırılmış pudra şekeri ve tarçın karışımına bulayalım ve servis tabağına alalım.

İşte bu, hem pratik hem de enfes tarçınlı cevizli kurabiye tarifimiz. Bu tarifi deneyerek, sevdiklerinizle birlikte unutulmaz lezzet anları yaratabilirsiniz. Pişirme sürecinin keyfini çıkarın ve muhteşem sonuçlar için adımları takip edin. Hepinize afiyet olsun!