Sırbistan ile 11 iş birliği anlaşması Sırbistan ile 11 iş birliği anlaşması

Adnan Oktar suç örgütünün, örgüt üyelerini canlı tutma ve örgütten ayrılanların yerine yenilerini kazandırma amacıyla avukatlar ve sosyal medya aracılığıyla oluşturduğu yeni yapılanmaya yönelik açılan davada yargılamalar sürüyor. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Oktar'ın dikkat çeken iddiaları gündeme damgasını vurdu.

Oktar: "Filistin’e Saldırıları 15 Günde Durdurabilirim"

Duruşmaya SEGBİS sistemiyle katılan Adnan Oktar, savunmasında İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını 15 gün içinde durdurabileceğini iddia etti. Oktar, tutuklanmasını gerektirecek bir durum olmadığını öne sürerek, "Masum genç kızlar arasında bir sevgi bağı var, gasp, tehdit ya da şantaj yok" dedi. Ayrıca, cezasının 10 bin yıla çıkarılmasının umurunda olmadığını ve kararın bozulacağından emin olduğunu söyledi.

Mahkeme Kararı: Oktar Duruşmaya Getirilecek

Mahkeme, Adnan Oktar’ın bir sonraki duruşmada fiziken hazır bulunmasına karar vererek, duruşmayı 6 Aralık tarihine erteledi.

İddianame ve Detaylar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Oktar’ın cezaevindeyken örgütsel faaliyetlerine avukatları ve örgüt yöneticileri Meltem Arıkan Daban ile Ferhunde Eda Babuna aracılığıyla devam ettiği belirtiliyor. Oktar ve örgüt yöneticileri hakkında 31,5 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, diğer 17 sanığın örgüte üyelik ve propaganda suçlarından cezalandırılması isteniyor.

Davanın seyri merakla takip ediliyor.