Yemek

Ağızda dağılan kurabiyenin sırrı bu tarifte gizli: Fındıklı kurabiye tarifi

Fındıklı kurabiyenin lezzetine kim hayır diyebilir ki? Bu eşsiz tarif, her bir lokmasında sizi çocukluk anılarınıza geri götürecek ve misafirlerinizin de gönlünü fethedecek.

Abone Ol

Bir çayın yanına en iyi gidenlerden biri, hiç şüphesiz ağızda dağılan fındıklı kurabiyedir. İşte bu lezzeti evinizde kısa sürede hazırlamanız için harika bir tarif!

Herkesin dilinden düşmeyen, kıtır kıtır lezzetiyle fındıklı kurabiye tarifi. Misafir ağırlamak için ya da kendinizi şımartmak için mükemmel bir seçenek.

MALZEMELER

2 adet yumurta (1 yumurtanın akını üzeri için ayırın)
250 gram tereyağı (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)
Üzeri için:
Kırılmış fındık

TARİF

Fındıklı kurabiye yapmak için öncelikle yumurtalardan birinin akını ayırarak, fındık ve un hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım ve yoğuralım.
Daha sonra yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurmaya devam edelim.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
Hamurun üst kısmını önce yumurta akına sonra da kırılmış fındığa batırarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fındıklı kurabiyeler pembeleşmesi beklenmeden fırından alınmalıdır.
Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır.

AFİYET OLSUN!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }