Yemek

Akdeniz'in en sevilen mezesi: Damakları çatlatan Şakşuka tarifi

Akdeniz mutfağının sevilen mezelerinden şakşukayı kendi mutfağınızda hazırlamaya ne dersiniz? İşte adım adım pratik şakşuka tarifi.

Abone Ol

Antalya'nın geleneksel lezzeti şakşukayı evinizde kolayca yapabilirsiniz. Bu basit ve lezzetli tarif ile sofralarınızı renklendirin.

Evde şakşuka yaparak Akdeniz'in eşsiz lezzetlerini tadın. İşte malzemeleri ve yapılışı ile tam ölçülü şakşuka tarifi.

Türk mutfağının vazgeçilmez mezelerinden şakşukayı evde yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. İşte lezzetli şakşukanın sırları.

MALZEMELER

4 tane patlıcan
1 yemek kaşığı yağ
1 tane soğan
4 diş sarımsak
3 tane yeşil biber
3 tane domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı kaynar su
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için sıvı yağ

TARİF

Patlıcanları küp küp doğrayın ve bir kabın içine alarak tuzlu suda bekletin.
Biberleri, domatesleri ve soğanları doğrayın.
15 dakika bekletilen patlıcanları kurulayın.
Tavada sıvı yağda kızartın ve kağıt havluya dizin.
Başka bir tavada sos için yağ ile soğan ve sarımsakları kavurun.
Biberleri ekleyin ve kavurun.
Üzerine baharatları ve salçayı ekleyip karıştırın.
Patlıcanları sosun üzerine koyun ve karıştırın.
Arzuya göre kıyılmış maydanoz ile servis edin.

Akdeniz bölgesinin en sevilen mezelerinden biri olan şakşukayı evde yaparak, bu eşsiz lezzeti sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Bu kolay ve lezzetli tarifle, hem ailenizi hem de misafirlerinizi mutlu edeceksiniz. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }